Henger det en utdatert SMART Boad i klasserommet ditt?

De aller fleste vil ha mye å vinne på å bytte ut de tradisjonelle SMART Board-tavlene sine med mer moderne, SMARTe flatskjermer.

Over halvparten av norske klasserom har en tradisjonell SMART Board. Noen av tavlene er snart 20 år gamle, men fungerer fortsatt. Trenden er likevel tydelig: Flere og flere bytter ut projektor og tavle til fordel for interaktive flatskjermer. Hvordan vet du at det er på tide med en utskiftning?

SMART Board-tavler har lang levetid – kanskje 15-20 år – noe som i og for seg er fint. Dessverre ser vi at dette bidrar til en oppfatning om at SMART Boards er gårsdagens teknologi. Du har antakelig byttet ut smarttelefonen din flere ganger i løpet av de siste ti årene, men SMART Board-et fra 2005 virker fortsatt! Det er imidlertid ikke ensbetydende med at den fortsatt er relevant. Tross alt – de færreste byttet ut fasttelefonen sin på grunn av slitasje.

Tavle eller skjerm

Når man snakker om SMART Boards i dag, er det viktig å skille mellom tavler og skjermer. Tiden har ikke stått stille hos produsenten SMART Technologies, bedriften som fant opp «touch-tavlen» tilbake i 1991. De er i dag verdens ledende produsent av touch-skjermer for interaktiv læring i stort format. Og mye har skjedd siden 1991: SMART Board med iQ er en interaktiv flatskjerm med Ultra HD-oppløsning, som skrur seg på idet du kommer inn i klasserommet. Den er direkte tilkoblet internett og kan trådløst speile alle typer mobile enheter.

Er du usikker på om det er på tide å oppgradere? Her er våre konkrete råd, basert på hvilken tavle du har i dag:

Les hele bloggposten her.