Notebook 11.4 er ikke lenger tilgjengelig - hva gjør man nå?

Ny nedlasting av gratisversjonen Notebook 11.4 er nå gjort utilgjengelig. Løsningen på dette er å laste ned siste versjon av Notebook her. Du vil da starte en 45 dagers prøveperiode på fullversjonen av Notebook, som etter denne perioden vil gå over til 'Limited Mode' (begrenset modus).

Hva skjer når min lisens utgår eller min prøveperiode ender? Du burde fornye lisensen din! Om du ikke gjør dette vil du fortsatt ha tilgang til Notebook, men i Limited Mode.

Med Limited Mode vil du fortsatt ha tilgang til den nyeste versjonen av Notebook, men med redusert funksjonalitet og ‘read-only’ (skrivebeskyttet) på premium funksjoner. Du kan fortsette å bruke filer du allerede har laget.

Hva er Limited Mode? Limited Mode betyr at enkelte funksjoner ikke lenger vil fungere, men du trenger ikke å laste ned noe på nytt. Du fortsetter å bruke samme versjon av Notebook, men du vil miste tilgangen til noen funksjoner. Når din lisens eller prøveperiode ender vil du automatisk overføres til Limited Mode.

Hvilke funksjoner vil påvirkes av Limited Mode? Uten en aktiv lisens vil SMART amp arbeidsark, SMART lab (spillbaserte læringsaktiviteter) og SMART response (vurderingsverktøy) bli ‘read-only’ (skrivebeskyttet). Det vil si at du ikke vil miste noe du allerede har laget, men du vil ikke ha mulighet til å redigere eller lage nytt innhold av ovennevnte.

Nedenfor ser du en oversikt over hvordan ulike funksjoner vil bli påvirket i Limited Mode:

SMART lab aktiviteter

Alt eksisterende innhold beholdes, men  er ‘read-only’ (skrivebeskyttet) og nye aktiviteter kan ikke lages.

SMART response vurderingsverktøy

Vil ikke fungere.

YouTube direkte i Notebook

Eksisterende videoer beholdes, men man kan ikke søke eller sette inn nye videoer.

Bildesøk fra nett direkte i Notebook

Eksisterende bilder beholdes, men man kan ikke søke eller sette inn nye bilder.

Tankekart

Eksisterende tankekart beholdes, men man kan ikke lage nye tankekart.

SMART undervisningsopptaker

Eksisterende opptak beholdes, men man kan ikke lage nye opptak.

SMART Ruter

Eksisterende Ruter beholdes, men man kan ikke bruke nye Ruter.

Geogebra

Eksisterende aktiviteter beholdes, men man kan ikke lage nye aktiviteter.

Kapptillegg

Vil ikke starte.

Maestro

Vil ikke starte.

Skjermvisning

Fullskjerm, tosidevisning og transparent bakgrunn vil ikke fungere.

Deling av Notebook-filer

Muligheten til å bruke “del med SMART board” og “del med kobling” for å dele Notebook-filen din utgår.

Vannmerke

SMART logoen vil merkes på alle sider i din Notebook-fil. Dette merket vil forsvinne når du er koblet til en SMART Board.

Hvis du kjøper lisens eller fornyer lisensen din vil du automatisk gå til full tilgang til alle funksjoner. Ønsker du å kjøpe lisens, finn din forhandler her.

NB: Har du Notebook 11.4 på din PC innstallert fra før vil dette fungere som før frem til du evt. oppdaterer til Windows 10 (NB 11.4 er ikke kompatibel med Windows 10) eller på annen måte mister Notebook-nedlastingen din (f.eks. retanking av PC). Notebook 11.4 vil heller ikke fungere på en SMART Board med iQ.